הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות
חצי כוס רוטב סויה
מעט שמן שומשום
2 בצלים ירוקים פרוסים גס ומופרדים לחלק לבן וירוק
2 שיני שום קצוצות דק
2 ס"מ שורש זנגביל קצוץ דק
1 גזר חתוך לרצועות
200 גרם פטריות שמפיניון (או שיטאקי) פרוסות
חצי פלפל אדום פרוס דק
חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק
100 גרם אטריות שעועית
מעט שצן לטיגון (ככף וחצי)
אופן ההכנה
במחבת רחבה מחממים מעט שמן שומשום. מטגנים קלות את העוף לסגירה מעל הכיוונים ומוסיפים מחצית מכמות הסויה. מצמצמים מעט את הסויה תוך ערבוב מכבים ומניחים בצד לצינון.
בסיר גדול מחממים מעט שמן. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, השום, הזנגביל והצ'ילי ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזר והפלפל ושוב מערבבים. מוסיפים מים כדי מחצית גובה הסיר. מוסיפים את יתרת הסויה ואת העוף מהמחבת יחד עם כל נוזלי המחבת. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את החלק הירוק של הבצל ואת האטריות לבישול של בין שלוש לחמש דקות. מכבים ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון