חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט קרמל ושוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טארט קרמל ושוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
עבור הבצק:
150 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה לא מלוחה
50 גרם סוכר
1/2 כוס אגוזי מקדמיה מרוסקים עבה
1 חלמון ביצה
מילוי קרמל:
60 גר' חמאה ללא מלח
400 גרם חלב ממותק משומר
1 כף סירופ קרמל או מייפל
2 כפות שמנת מתוקה
ציפוי שוקולד:
80 גר' חמאה ללא מלח
1/2 כוס אבקת סוכר
75 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות
1 ביצה טרופה
1/4 כוס קמח לבן
1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח, הסוכר, חלמון הביצה, האגוזים והחמאה חתוכה לקוביות קטנות, ומערבבים בידיים עד שהחמאה נמסה לגמרי ונוצר בצק חלק.
מניחים את הבצק בתבנית מסולסלת (בקוטר של 25 ס"מ) - תבנית אפיה לטארט.
מחוררים את הבצק במזלג ומניחים בצד ל-30 דקות.
מכסים את הבצק בנייר אפייה וממלאים את נייר באורז או בשעועית.
מקפלים את שולי נייר האפייה מתחת לתבנית ואופים בתנור בחום בינוני במשך 15 דקות.
מסירים את נייר האפייה והשעועית מחליפים אותם בנייר אלומיניום משומן קלות.
אופים 8 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב .
מניחים בצד להתקרר.
מילוי קרמל:
שמים את כל חומרי המילוי במחבת או בסיר קטן.
מבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות. עד שהקרמל מתחיל להזהיב.
שופכים את הקרמל על הבצק האפוי ומפזרים בשכבה בעובי אחיד.
ציפוי שוקולד:
ממיסים את החמאה במחבת קטנה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים על האש מבלי להביא לרתיחה, עד שהסוכר נמס.
מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
מוסיפים את הביצה, הקמח והקקאו, בוחשים על האש. מורידים ומניחים להתקרר.
שופכים את ציפוי השוקולד על הקרמל, מפזרים מעל אבקת סובר ושומרים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה.
מגיש: giacommo
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון