הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 גביע שמנת חמוצה
1 חב' קטנה קמח תופח
1 חב' מרגרינה
1/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח
החומרים הדרושים למלית פרג:
300 גר סוכר
160 מל חלב
300 גר פרג
2 חלמונים
קליפת לימון מגוררת
75 גר פירות מסוכרים
100 ג"ר אגוזי מלך
לקישוט אבקת סוכר או גרגירי פרג
אופן ההכנה
אופן הכנת המלית
1. לבשל את כל חומרי המלית עד שרותח ומבעבע ומסמיך היטב ולקרר.
אופן ההכנה
1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק, ומשהים במקרר כשעה.
2 קולים על מחבת לדקה את אגוזי המלך מכניסים לשקיק ניילון לשוברים
3. מערבבים את אגוזי המלך עם מעט מי ורדים
4. מחלקים את הבצק לשלושה, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן. מסדרים
בקצה מצע של אגוזי מלך קצוצים לכל אורך הגליל מורחים לכל האורך את המלית, מקפלים פנימה את הקצוות ומגלגלים לגלילה.
5. מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת, מושחים בביצה או בחלב מפזרים מעט גרגירי פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלותכ-35 דקות עד שהגלילות יזהיבו / ישחימו מצננים ובוזקים אבקת סוכר .
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון