הוראות הכנה
מרכיבים
למאפה:
200 גרם אבקת סוכר
70 גרם קמח חצי בהיר
5 גרם אבקת אפיה
100 גרם פרג טחון טרי
100 גרם חמאה מומסת
160 גרם חלבונים
30 גרם דבש
לתפוחים:
100 גרם סוכר וניל
4 תפוחי עץ חתוכים לפלחים
100 גרם חמאה
להגשה:
שמנת חמוצה
18 תותי שדה יפים
זר עלי נענע
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
למאפה: מערבבים יחד את כל החומרים היבשים ומוסיפים חלבונים, חמאה מומסת ודבש עד לתערובת אחידה.
לתפוחים: ממיסים סוכר לקרמל בהיר, מוסיפים את התפוחים ומקפיצים קלות, מוסיפים את החמאה ומבשלים כעשר דקות, עד שהתפוחים רכים ומזוגגים.
להרכבה: משמנים תבנית אישית במעט מנוזלי בישול התפוחים, מניחים בתחתיתה בצפיפות כמה פלחי תפוחים מקורמלים. מוזגים מעל מבלילת המאפה ואופים בחום גבוה (200 מעלות) 12 דקות.
להגשה: הופכים את המאפה כך שהתפוחים המזוגגים נמצאים למעלה. מניחים בצלחת. טורפים שמנת חמוצה עם מעט מנוזלי בישול התפוחים ויוצקים לצד המאפה עם תות שדה שלם ומעט עלי נענע.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון