הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
6 כוסות קמח,
1 שקית שמרית,
200 גרם חמאה או מרגרינה,
3 חלמונים,
חצי כוס סוכר,
1 כף חומץ,
שליש כוס מי סודה,
שקית סוכר וניל,
קורט מלח,
3/2 כוס מים, 1
חלבון ביצה למריחה.
חומרים למלית:
חצי קילו פרג טחון טרי.
100 גרם פרות מסוכרים או צימוקים
1 כוס סוכר.
100 גרם חמאה או מרגרינה.
חצי כוס דבש.
כוס ורבע חלב.
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. מכניסים לקערת המערבל את כל החומרים חוץ ממים, ולשים במהירות איטית
תוך הוספת המים. ממשיכים ללוש במהירות בינונית כמה דקות נוספות עד
שמתקבל בצק רך. משהים אותו בכלי מכוסה בתוך מקרר, 3 שעות.
הכנת המלית:
1. מבשלים בסיר בינוני את הסוכר, החלב והדבש עם החמאה עד לקבלת תמיסה
אחידה. מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 5 דקות נוספות.
מצננים.
הכנת הגלילה:
1.מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים ל 3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה
בעובי חצי סנטימטר.
2.מפזרים את המלית באופן שווה על הבצק.
3.מגלגלים כל עלה בצק לרולדה ומשהים בתבנית עד שהיא מכפילה את נפחה.
4.מורחים את 3 הרולדות בחלבון ואופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, עד
שהבצק מזהיב.
הכנת ציפוי:
5. מבשלים בסיר חצי כוס מים וחצי כוס סוכר עד לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה
וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מצננים ומברישים את הרולדות בסירופ הזה
בעודן חמות.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון