הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים פושרים.
1 כפית סוכר
3 כוסות קמח לחם לא מולבן (אם אין , אז קמח ללחם)+עוד ללישה .
2.5 כפיות מלח.
1 כף גדושה גרגרי אניס.
חצי כוס קמח תירס דק. + עוד לקימוח הלחם מעל.
3 כוסות קמח מלא- ללחם- (עתיר גלוטאן)
1 כף משפר אפיה.
4 כפות שמן זית.
אופן ההכנה
הכנת ראש עיסה- לערבב מים פושרים+ שמרים. לערבב נמרצות בכף עץ לאותו כיוון לפחות 100 פעמי. או לערבב בעזרת מיקסר. להשאיר מכוסה. ל- מינימום שעתיים מקסימום לילה.
למחרת או אחרי תום הזמן, לפזר מעל ראש העיסה מלח, אניס וקמח תירס. להוסיף קמח מלא וסוכר. ללוש בעזרת ה וו לישה , עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם יש צורך , אפשר להוסיף קמח ללחם. אם לשים ביד, ללוש נמרצות לפחות 10 דקות לישה הגונה. להתפיח לאט עד הכפלה. רצוי במקום קריר. אני מתפיחה לילה במקרר. בשקית זיפ-לוק. להוציא אויר בעדינות מהבצק- ללוש מעט.
לחלק לשלושה כדורים או ללחמניות. לקמח תבנית אפיה בקמח תירס.להניח לחם מעוצב מעל. להתפיח להכפלה. לאבק מעל בקמח תירס , או בקמח מלא. לפני האפיה לעבור על פני הלחם בעזרת מזלג , ולחורר חורים עד הסוף.
לחם זה לא אמור לקבל גובה.
לאפות בתנור בחום של 200 מעלות ב 10 דקות ראשונות. להוריד ל- 180 מעלות. לאפות עד שצליל חלול נשמע.
מגיש:
מקור: מרוקאי
שתף את המתכון