חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממולאים וגם אורז ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה נפלאה מבית אמי, שהיא בשלנית נהדרת. מדיאס של עלי סלק ממולאים אורז ירוק
ממולאים וגם אורז ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה נפלאה מבית אמי, שהיא בשלנית נהדרת. מדיאס של עלי סלק ממולאים אורז ירוק
הוראות הכנה
מרכיבים
עלי סלק -מנגולד חבילה
חצי ק"ג בשר טחון
ביצה
רסק עגבניות
ביצה טרופה
מלח, פלפל שחור, מרק עוף,
פירורי לחם
שמן לטיגון
לאורז
2 כוסות אורז
עלי סלק ירוקים מבושלים וקצוצים
בצל גדול קצוץ
אבקת מרק עוף
כורכום
מלח, פלפל
מיץ לימון
אופן ההכנה
מסירים מעלי הסלק את העלים הירוקים מרתיחים אותם במים ומסננים. את החלק התחתון הלבן חותכים למלבנים עבים ברוחב 4 -5 ס"מ. את הבשר הטחון מניחים בקערה מערבבים עם ביצה, מתבלים במלח ופלפל. לוקחים שני חלקים לבנים של עלי הסלק, ממלאים בבשר הטחון ,טובלים בביצה הטרופה ובפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
על האש באותו הזמן רותח לו סיר ובו 4-5 כפות רסק, מלח ופלפל שחור ומעט אבקת מרק. כל ממולא שטיגנו מעבירים לסיר המבעבע על האש של רוטב הרסק. מבשלים חצי שעה. נ פ ל א.
אורז ירוק
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את עלי הסלק הירוקים
מאדים, מוסיפים תבלינים ואבקת מרק, , 3 כוסות מים וכשהכל רותח מוסיפים אורז, מיד לאחר מכן מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. מבשלים 20 ד'. מגישים עם הממולאים
מגיש:
מקור: מצרים
שתף את המתכון