הוראות הכנה
מרכיבים
עלי סלק -מנגולד חבילה
חצי ק"ג בשר טחון
ביצה
רסק עגבניות
ביצה טרופה
מלח, פלפל שחור, מרק עוף,
פירורי לחם
שמן לטיגון
לאורז
2 כוסות אורז
עלי סלק ירוקים מבושלים וקצוצים
בצל גדול קצוץ
אבקת מרק עוף
כורכום
מלח, פלפל
מיץ לימון
אופן ההכנה
מסירים מעלי הסלק את העלים הירוקים מרתיחים אותם במים ומסננים. את החלק התחתון הלבן חותכים למלבנים עבים ברוחב 4 -5 ס"מ. את הבשר הטחון מניחים בקערה מערבבים עם ביצה, מתבלים במלח ופלפל. לוקחים שני חלקים לבנים של עלי הסלק, ממלאים בבשר הטחון ,טובלים בביצה הטרופה ובפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
על האש באותו הזמן רותח לו סיר ובו 4-5 כפות רסק, מלח ופלפל שחור ומעט אבקת מרק. כל ממולא שטיגנו מעבירים לסיר המבעבע על האש של רוטב הרסק. מבשלים חצי שעה. נ פ ל א.
אורז ירוק
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את עלי הסלק הירוקים
מאדים, מוסיפים תבלינים ואבקת מרק, , 3 כוסות מים וכשהכל רותח מוסיפים אורז, מיד לאחר מכן מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. מבשלים 20 ד'. מגישים עם הממולאים
מגיש:
מקור: מצרים
שתף את המתכון