הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
70 גר' אבקת סוכר (בערך 7 כפות)
300 גרם קמח (2 כוסות גדושות)
חצי כוס שמנת מתוקה
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
למילוי:
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כוס מחית תמרים
אופן ההכנה
מילוי:
משרים את הצימוקים למשך הלילה ביין האדום. לאחר מכן מפרידים מהיין ומערבבים עם מחית התמרים.
הכנת הבצק:
מכניסים את החמאה (חתוכה לקוביות), אבקת סוכר, תמצית וניל, קמח ומלח למעבד מזון וטוחנים לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת מתוקה וברנדי ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק רך יחסית - לא לערבב יותר מדי, אלא בפולסים!
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעתיים-שלוש שעות במקרר (אפשר גם במהלך הלילה).
לשים שוב, מרדדים היטב על משטח עבודה (שקימחנו היטב), לקבלת בצק דק. קורצים עיגולים באמצעות כוס גדולה או חותכן עוגית עגול, ומהם מכינים את אזני ההמן.
מניחים כף נאה של המלית במרכז עיגול הבצק, וסביבה סוגרים לצורת משולש, כאשר במרכז מותירים פתח. מהדקים היטב את קצוות הבצק למניעת פתיחה במהלך האפיה. בסה"כ ניצור כ-20 אזני המן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך 20 עד 25 דקות, עד שאזני ההמן משחימות מעט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון