הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים למעטפת:
4 כוסות אורז מושרה לשעתיים
350 גר' חזה עוף טחון
1 כף מלח
פלפל שחור
בהרט
אבקת מרק עוף
חומרים למילוי:
500 גר' חזה עוף טחון ( או בשר הודו אדום)
2 בצלים קטנים עד בינוניים קצוצים דק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית קינמון טחון
כפית מחוקה מלח
שני ליטר מים רותחים
חצי כפית כורכום
שמן לטיגון
אופן ההכנה
הכנת המעטפת:
מסננים את האורז המושרה מוסיפים חזה עוף ומלח ומערבבים. רצוי להשרות את האורז למשך שעתיים, לערבב עם שאר מצרכי המעטפת ולאכסן ללילה במקרר. לפני הכנת הקובות לחלק ל-22 כדורים.
הכנת המילוי:
לערבב את חזה העוף הטחון, התבלינים וכפית מחוקה מלח.
לוקחים בכף היד כדור אורז ומשטחים. במרכזו מניחים כדור בשר וסוגרים את השוליים מעל הבשר. יש להחליק מכל הצדדים ותוך כדי החלקה לפחוס מעט את הכדור לצורה שטוחה.
לאחר שהקובות מוכנות שמים את הקובות אחד אחרי השני במים הרותחים עם חצי כפית כורכום וכעבור שתים שלוש דקות מזיזים בעזרת כף בישול שטוחה את הכדורים כדי שלא ידבקו לתחתית הסיר. מבשלים כעשרים דקות ובמהלך הבישול בודקים אם הכדורים לא נדבקו לתחתית הסיר.
מוציאים ומסננים בעדינות רבה כדי שלא ישברו.
מחממים מחבת רצוי מצופה טפלון עם שמן (לא עמוק) ומניחים בזהירות. מזהיבים משני הצדדים ומוציאים למשטח מרופד בניר סופג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון