הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה גדולה של עלי סלק (מנגולד)
2 כפות שמן
חצי כוס מים
2 לימונים סחוטים
3 שיני שום כתוש
2 כפות סוכר
חומרים למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
כוס אורז מושרה לחצי שעה ומסונן
חצי חבילת כרפס עלים קצוץ
2 עגבניות קצוצות
בצל גדול קצוץ
חצי כפית פלפל שחור
כפית בהראט
אופן ההכנה
שוטפים היטב את עלי סלק מורידים גבעול וגידים לבנים ושומרים בצד.
את העלים המוכנים למילוי חולטים במים רותחים כמה דקות.
מערבבים את כל חומרי המילוי. ממלאים בכל עלה כף גדושה. מגלגלים ומהדקים.
מסדרים בתחתית הסיר את הגבעולים הלבנים ששמרנו בצד. שמים את השמן מעל ומסדרים את הממולאים בנוחות בשכבות בצורה מהודקת.
מערבבים חצי כוס מים חמים עם מיץ מ-2 לימונים, שום כתוש וסוכר. שופכים מעל הממולאים.
מביאים לרתיחה ואחריה מורידים לאש קטנה מאוד למשך שעה שעתיים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון