הוראות הכנה
מרכיבים
6 בצלים גדולים ככל האפשר
לתערובת המילוי:
1 כוס אורז
500 גרם בשר טחון
חצי חבילה כרפס עלים קצוץ
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבניה גדולה בשלה קצוצה
2 יחידות סלק אדום מגוררות גס
2 כפיות בהרט
מלח
פלפל שחור
מעט שמן
לרוטב:
1/2 כפית מלח לימון
1/2 כפית סוכר
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1/4 כוס שמן
2 כפות אבקת מרק עוף
1 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה
מקלפים את הבצלים, חותכים את ה"כובע" וחורצים חריץ במרכז הבצלים.
מרתיחים את הבצלים במים עד להתרככותם.
מכינים את תערובת הבשר. מסננים את הבצל ובעדינות פותחים אותו לגלדים.
ממלאים כל גלד בתערובת הבשר, סוגרים ומניחים בסיר רחב.
מערבבים את המים עם רסק עגבניות, מלח, מלח לימון, סוכר ואבקת מרק עוף. שופכים מעל הבצלים הממולאים.
מביאים את התבשיל לידי רתיחה ולאחר מכן שמים על אש נמוכה למשך שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון