הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
2 כפיות קפה נמס
2 כפות מים
7 ביצים
0.75 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
למלית:
2 כוסות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
3 כפות אבקת סוכר
לעיטור:
גירורי שוקולד
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני. משמנים תבנית גדולה ושטוחה ומרפדים בנייר-אפיה.
ממיסים את השוקולד, הקפה והמים בסיר לאידוי כפול. מצננים מעט.
מקציפים את החלמונים לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה 0.25 כוס סוכר, וממשיכים להקציף
כ-5 דקות לקצף נוקשה מאוד. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד, מעבירים לתבנית המרופדת ואופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים ומניחים מגבת לחה על הגלילה, לבל תתייבש. מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הוניל והסוכר. ממלאים את הגלילה, אך מותירים חלק מן הקצפת לציפוי החלק החיצוני של הגלילה. מגלגלים בתוך המגבת הלחה ומעטרים בשארית הקצפת.
מעטרים בגירורי שוקולד ומאכסנים במקרר, ולאר מכן
בתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון