חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה עם ירקות קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה עם ירקות קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת דפי לזניה ללא בישול
1 י"ח חציל מאורך ללא גרעינים פרוסים לאורך (לא דק מידי)
2 י"ח קישויים פרוסים לאורך
3 י"ח פלפל אדום חתוך לרבעים
עלי בזיליקום טריים
300 גרם גבינת עמק מגוררת
לרוטב:
1 ק"ג עגבניות מוצקות חלוטות במים רותחים ומקולפות, חתוכות לקוביות (להוציא את הזרעים)
1 י"ח בצל יבש גדול חתוך לריבועים
5 י"ח שיני שום כתוש
3 כפות קטשופ
1 קופסאת רוטב עגבניות "תומטו מקס"
2 כפות רוטב סויה
1 כף אורגנו יבש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מורחים שמן זית על הירקות ומפזרים מעט מלח גס, קולים את פרוסות החצילים, הקישויים והפלפלים על גריל או על רשת מעל אש גלויה עד שמתרככים מעט.
להכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שיזהיב. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד כמה שניות. מוסיפים את העגבניות הטריות ומערבבים.לאחר 5 דקות מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים וממשיכים לערבב להשאיר על אש בינונית לעוד 5 דקות ולכבות.
הרכבת הלזניה:
יוצקים לתבנית פיירקס כוס מהרוטב עגבניות ומשתחים, מעל מסדרים שכבת דפי לזניה, מעליהם שיכבת ירקות קלויים, לפזר כמה עלי בזילקום, מעליהם רוטב עגבניות, מעליהם גבינה צהובה מגוררת. ושוב מתחילים בשכבה נוספת דפי לזניה, ירקות קלויים, לפזר כמה עלי בזיליקום, רוטב עגבניות, גבינה מגוררת, שוב דפי לזניה ומעל רוטב עגבניות. לכסות בנייר כסף להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות למשך 30 דקות, לאחר מכן להוריד את נייר הכסף לפזר גבינה צהובה מגוררת להחזיר לתנור במצב גריל למשך כ-10 דקות עד שהגבינה שחומה.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון