הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת דפי לזניה ללא בישול
1 י"ח חציל מאורך ללא גרעינים פרוסים לאורך (לא דק מידי)
2 י"ח קישויים פרוסים לאורך
3 י"ח פלפל אדום חתוך לרבעים
עלי בזיליקום טריים
300 גרם גבינת עמק מגוררת
לרוטב:
1 ק"ג עגבניות מוצקות חלוטות במים רותחים ומקולפות, חתוכות לקוביות (להוציא את הזרעים)
1 י"ח בצל יבש גדול חתוך לריבועים
5 י"ח שיני שום כתוש
3 כפות קטשופ
1 קופסאת רוטב עגבניות "תומטו מקס"
2 כפות רוטב סויה
1 כף אורגנו יבש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מורחים שמן זית על הירקות ומפזרים מעט מלח גס, קולים את פרוסות החצילים, הקישויים והפלפלים על גריל או על רשת מעל אש גלויה עד שמתרככים מעט.
להכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שיזהיב. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד כמה שניות. מוסיפים את העגבניות הטריות ומערבבים.לאחר 5 דקות מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים וממשיכים לערבב להשאיר על אש בינונית לעוד 5 דקות ולכבות.
הרכבת הלזניה:
יוצקים לתבנית פיירקס כוס מהרוטב עגבניות ומשתחים, מעל מסדרים שכבת דפי לזניה, מעליהם שיכבת ירקות קלויים, לפזר כמה עלי בזילקום, מעליהם רוטב עגבניות, מעליהם גבינה צהובה מגוררת. ושוב מתחילים בשכבה נוספת דפי לזניה, ירקות קלויים, לפזר כמה עלי בזיליקום, רוטב עגבניות, גבינה מגוררת, שוב דפי לזניה ומעל רוטב עגבניות. לכסות בנייר כסף להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות למשך 30 דקות, לאחר מכן להוריד את נייר הכסף לפזר גבינה צהובה מגוררת להחזיר לתנור במצב גריל למשך כ-10 דקות עד שהגבינה שחומה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון