הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
3-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
5 גזרים קלופים ופרוסים
4 קישואים פרוסים
2 ראשי שום, קלופים וכתושים
2 כפות פפריקה חריפה
1 כף כמון
1 כף קימל טחון
1 כף שטוחה מלח
1/3 כוס שמן
מיץ מ-5 לימונים בינוניים
אופן ההכנה
שמים בסיר את כל הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד שיתרככו. מסננים. מעבירים לקערה, מועכים למחית אחידה ומצננים היטב.
מערבבים בקערה נוספת את השום הכתוש, התבלינים, השמן ומיץ הלימון ויוצקים את התערובת על מחית הירקות הקרה. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון