חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בעבע - עוגיות תמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות עירקיות מתוקות
בעבע - עוגיות תמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות עירקיות מתוקות
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
50 גרם שמרים
1/2 -3/4 כוס מים פושרים
2/3 כפית מלח
1/2 1 כף סוכר
200 גרם מרגרינה רכה או מומסת
3 כפות שמן
5 כוסות קמח
למילוי:
1 כף שמן
200 גרם תמרים מגולענים וטחונים או קצוצים דק
לציפוי:
1 ביצה טרופה
זרעוני שומשום
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים לבצק אחיד ומתפיחים במשך שעה.
הכנת המלית:
במחבת רחבה, על להבה נמוכה מחממים את השמן. מוסיפים את התמרים ומערבבים לתערובת רכה, אך לא נוזלית. נזהרים שהתמרים לא ייחרכו. אם העיסה יבשה, אפשר להוסיף מעט מים.
הכנת העוגיות:
חותכים חתיכה מן הבצק ויוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס"מ. יוצרים גומה במרכז, ודוחסים כפית מלית. מהדקים ומשטחים את הכדורים לעוגיה בקוטר 6 ס"מ שטוחה.
עורכים את העוגיות בתבנית משומנת ודוקרים במזלג מספר פעמים. מורחים ביצה ובוזקים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, במשך כ-10-15 דקות. חשוב להקפיד שהעוגיות יזהיבו אך לא ישחימו מידי.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון