הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
50 גרם שמרים
1/2 -3/4 כוס מים פושרים
2/3 כפית מלח
1/2 1 כף סוכר
200 גרם מרגרינה רכה או מומסת
3 כפות שמן
5 כוסות קמח
למילוי:
1 כף שמן
200 גרם תמרים מגולענים וטחונים או קצוצים דק
לציפוי:
1 ביצה טרופה
זרעוני שומשום
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים לבצק אחיד ומתפיחים במשך שעה.
הכנת המלית:
במחבת רחבה, על להבה נמוכה מחממים את השמן. מוסיפים את התמרים ומערבבים לתערובת רכה, אך לא נוזלית. נזהרים שהתמרים לא ייחרכו. אם העיסה יבשה, אפשר להוסיף מעט מים.
הכנת העוגיות:
חותכים חתיכה מן הבצק ויוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס"מ. יוצרים גומה במרכז, ודוחסים כפית מלית. מהדקים ומשטחים את הכדורים לעוגיה בקוטר 6 ס"מ שטוחה.
עורכים את העוגיות בתבנית משומנת ודוקרים במזלג מספר פעמים. מורחים ביצה ובוזקים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, במשך כ-10-15 דקות. חשוב להקפיד שהעוגיות יזהיבו אך לא ישחימו מידי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון