הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
200 גרם חמאה, רכה
11/2 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
21/2 כוסות (350 גרם) קמח
21/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) רוויון
לתערובת השוקולד:
180 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת נס קפה
1 כף קקאו
3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
תערובת העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
מוסיפים שליש מתערובת הקמח תוך עיבוד במהירות נמוכה. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים חצי מהרוויון ומעבדים עד שהוא נבלע לחלוטין. ממשיכים עם שליש נוסף מהקמח, אחריו מחצית אחרונה רוויון, ולבסוף שליש אחרון של קמח.
עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית מדי פעם לערבוב אחיד ולמניעת היווצרות גושים.
תערובת שוקולד ליצירת השיש: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד עם קפה, קקאו ושמנת. הכי קל במיקרוגל. אפשר גם בסיר קטן או מעל אדים. מעבירים מחצית מהבצק לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד. מערבבים היטב לקבלת תערובת כהה בצבע אחיד. מרכיבים ואופים:
משטחים בתבניות כשלושת רבעי מהתערובת הבהירה. מורחים עליה את התערובת הכהה ומכסים ביתרת התערובת הבהירה. מערבבים קלות ליצירת מראה שיש.
אופים כ-50 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי, והעוגות קפיציות למגע.
מגיש:
מקור: קרין גורן
שתף את המתכון