הוראות הכנה
מרכיבים
20 גרם חמאה
5 כפות סוכר
3-4 כפות מים
4 ביצים
1 שקית סוכר וניל
400 מ"ל חלב
אופן ההכנה
ממיסים חמאה על מחבת (לא טפלון), מוסיפים לחמאה המומסת 5 כפות סוכר ו3 כפות המים ונותנים לסוכר להנמס תוך כדי ערבוב ולהתחיל לקבל צבע חום בהיר. (חשוב מאוד לא לשרוף את הסוכר).
מעבירים לכלים האישיים שעמידים בחום.
מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות
מקציפים את 4 הביצים עם שקית סוכר הוניל.
בתוך הסיר שבו הכנו את הקרמל שופכים את החלב ונותנים לו לרתוח(רעיון זה אני המצאתי וזה בא במטרה לנצל את כל שאריות הקרמל שנשאר על הסיר מבלי לפגוע ולקבל טעם מר לקרם.)
שהחלב רתח שופכים את התערובת של החלב על הביצים תוך כדי ערבוב לא מהיר כדי שלא יווצר הרבה קצף.
מסננים את הבלילה ומכניסים אותה לכלים האישים עם הקרמל.
מכניסים את התבניות לתוך תבנית גדולה יותר ומכניסים לתבנית הגדולה מים בגובה חצי מגובה הכלים.
(אני ממליץ לתת לזה בהתחלה להיות בתנור עם נייר אלומניום ולקראת הסוף להוציא את נייר האלומניום כדי שהקרם לא ישרך מלמטה.)
מכניסים לתנור עד שהקרם יציב למגע יד.
נותנים לו להתקרר ואז מכניסים למקרר
עוברים עם סכין חדה מסביב לכלים
בתנועה אחת חדה הופכים את הכלי על צלחת ההגשה ומגישים.
מגיש:
מקור: ספרד
שתף את המתכון