הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1 כפית זנגוויל
מלח
1 כפית קפה נמס
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כף ברנדי
לקישוט:
1 חלבון ביצה
1 כפית מיץ לימון
100 גרם אבקת סוכר מנופה
אופן ההכנה
מנפים יחד קמח ואבקת סודה לשתיה, מוסיפים קינמון, זנגוויל, מלח וקפה נמס ומערבבים.
מקציפים חמאה עם דבש וסוכר, מוסיפים ביצה וברנדי ומקציפים עד לקבלת קרם אורירי.
מוסיפים לקרם המוקצף את התערובת היבשה ולשים בצק חלק וגמיש.
עוטפים את הבצק ביריעת ניילון ומשהים במקרר כשעה.
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עוגיות במיקד או בכוסית.
מניחים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה לא משומן ואופים ב180 מעלות 8 דקות עד להזהבה.
מקציפים את החלבון, מוסיפים בהדרגה מיץ לימון ואבקת סוכר עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
כאשר העוגיות התקררו לגמרי, מזלפים עליהם פסים דקים מהקרם.......
ובתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון