הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
¾ כוס סוכר חום (150 גרם) (אפשר להפחית מכמות הסוכר, לפי הטעם)
300 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3 ביצים שלמות
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח מלא (260 גרם)
1/4 1 כוס קמח לבן (175 גרם)
1/2 1 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
300 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הסוכר ואת החמאה או המרגרינה. מערבבים בקרס הגיטרה במהירות בינונית (אפשר גם לערבב ידנית בכף עץ).
2. מוסיפים למיקסר את הביצים ותמצית הווניל תוך בחישה.
3. מנפים את שני סוגי הקמח, הסודה לשתייה והמלח ביחד לקערה קטנה ומוסיפים למיקסר כף אחר כף, תוך בחישה במהירות איטית.
4. מוסיפים לעיסה את השוקולד צ'יפס ומערבבים בכף עד לפיזור אחיד.
5. בעזרת 2 כפיות מניחים גושים בגודל כפית גדושה של עיסה במרחק 4 ס"מ זה מזה, בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
6. אופים בחום בינוני 180° כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות.
7. מוציאים מהתנור כשהעוגיות עדיין רכות במקצת ומצננים. העוגיות יתקשו וייעשו פריכות לאחר קירור.
8. מאחסנים בכלי אטום לאחר קירור מלא.
גיוון: אפשר להחליף את הסוכר החום בלבן ואת הקמח המלא בקמח לבן, או לשנות את היחס ביניהם.
ובתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון