הוראות הכנה
מרכיבים
לגלידה:
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות רום בהיר
500 גרם מנגו בשל
3 חלמונים
1 כף סוכר
שפופרת חלב ממותק
מיכל שמנת מתוקה
לרוטב:
2 כוסות חלב
מקל וניל חצוי לאורכו
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
להגשה:
50 גרם שבבי שקדים קלויים
אופן ההכנה
1. משרים את הצימוקים כשעה ברום.
2. קולפים את המנגו, ואת בשרו מרסקים במעבד מזון.
3. טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את החלב הממותק ואז את המנגו. מוסיפים את הצימוקים עם הרום. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה ומקפלים יחד.
4. מעבירים לתבנית מוארכת מרופדת ביריעת ניילון נצמד, או לכוסות חד-פעמיות, או לתבנית קונוסים (להשיג בחנויות לציוד למטבח). מקפיאים.
5. להכנת הרוטב, מביאים לרתיחה את החלב עם שני חצאי מקל הווניל. מסירים מהאש, מכסים וממתינים מעט. בעזרת סכין מגרדים את גרגרי הווניל לתוך החלב ומחממים על אש נמוכה.
6. מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים מעט מהחלב החם ומחזירים את התערובת לסיר. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהאש.
להגשה, פורסים את הגלידה או מניחים מנה אישית על צלחת, מכסים ברוטב חם ומקשטים בשבבי שקדים קלויים.
7. בתיאבון!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון