הוראות הכנה
מרכיבים
6 חלבונים
50 גרם קקאו מנופה
70 גרם קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה (12 גרם) מנופה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 פחית מחית ערמונים (300 גרם)
200 גרם אבקת סוכר
75 גרם סוכר
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גרם חמאה
3 כפות חלב
אופן ההכנה
מקציפים את חלבוני הביצה עם אבקת הסוכר לקבלת קצף (לא חייב יציב). מוסיפים את הקמח המנופה, הקקאו המנופה ואבקת האפייה המנופה ומקפלים היטב לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית גדולה (מצופה בנייר אפייה) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כרבע שעה. יוצרים מהספוג הנוצר 2 עיגולים לתבנית קפיצית קוטר 26 (אם לא יוצא 2 עיגולים אפשר אחד ומהשאריות מסביב לו ליצור ע"י הרכבה עצמית עוד אחד שישמש לתחתית). מניחים עיגול אחד בתחתית התבנית. ושומרים את העיגול השני בצד.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצפת שנוצרה עם מחית הערמונית לקבלת תערובת מעט גושית (לא ממש נורא). יוצקים את התערובת על העיגול בתבנית ומעל מניחים את העיגול השני.
בסיר קן ממיסים את השוקולד עם החמאה והחלב. לאחר שנמס מצפים את העוגה, מצננים אותה ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון