הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם ספגטי
250 מ"ל שמנת מתוקה
6 קוביות רוקפור בגודל 1.5 ס"מ
50 גרם חמאה
6 שיני שום כתושות
רבע כוס יין לבן
עירית
טימין
מלח
פלפל
קורט אגוז מוסקט
2 סרטנים חצויים לשניים
8 חסילונים בלאק טייגר
6 ראשי קלמארי
20 טבעות קלמארי
10 מולים
אופן ההכנה
מבשלים את הספגטי במים רותחים בין 8 ל-10 דקות. מוציאים אל מי קרח, מסננים ומניחים בצד. במחבת חמה ממיסים את החמאה. מוסיפים את השום והיין הלבן ומצמצמים. מוסיפים את השמנת והרוקפור, ומצמצמים כ-2 דקות. מוסיפים את הספגטי ואת כל פירות הים מלבד החסילונים ומערבבים היטב. מוסיפים את החסילונים ומקפיצים ביחד כדקה. מתבלים בעירית, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף אופיר דמלין, מסעדת פרנצ'סקה ראשלצ
שתף את המתכון