הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' שוקולד מריר
100גר' חמאה
500 מ"ל שמנת להקצפה
1 כפית קפה נמס
1/2 כוס ליקר קפה
לתחתית:
200 גר' ביסקוויטים בטעם שוקולד
100 גר' חמאה
1 כף ליקר קפה
לציפוי:
250 מ"ל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. שמים את השוקולד והחמאה בסיר וממיסים. מערבבים היטב ליצירת ממרח חלק ואחיד.
2. בכלי נפרד מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
3. ממיסים את אבקת הקפה בכף מים רותחים ומצננים.
4. מערבבים את השוקולד עם הקצפת, מוסיפים את הליקר והקפה, וממשיכים לערבב בעדינות.
5. מכינים את התחתית: ממיסים את החמאה, מרסקים את הביסקוויטים ומערבבים. מוסיפים את הליקר, מערבבים, מעבירים לתבנית ומהדקים.
6. מעבירים את המוס לתבנית. עוטפים את התבנית בנילון נצמד ושמים במקרר למשך 6 שעות לפחות (אפשר גם לשים במקפיא).
7. מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים על העוגה.
8. בתיאבון!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון