חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קובה עירקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק שסבתא של בעלי היתה מכינה לנו ,טעים במיוחד. כשאני מכינה את הקציצות אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה , כך שנשאר רק להכין את המרק ולהוסיף את הקציצות.
מרק קובה עירקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק שסבתא של בעלי היתה מכינה לנו ,טעים במיוחד. כשאני מכינה את הקציצות אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה , כך שנשאר רק להכין את המרק ולהוסיף את הקציצות.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקובה:
שמן, מים
21 ק"ג סולת (בערך)
גבעול כרפס חתוך דק (ללא העלים)
250 גרם בשר טחון
בצל בינוני קצוץ דק
מיץ מחצי לימון קטן
פ.שחור ומלח לפי הטעם
למרק:
2 תפוחים גרנד בינוניים
2 גבעולים כרפס +העלים מהקובה
שמן
מיץ מחצי לימון- לפי הטעם
בצל גדול חתוך רצועות
מרק עוף,פ.שחור,כרכום
אופן ההכנה
הקובה:
מערבבים את הסולתעם כ-3 כפות שמן מעט מלח ופ.שחור ומוסיפים מים בהדרגה עד להיוצרות עיסה לא קשה ולא דלילה מדי.
מערבבים יחד את הבשר,הכרפס, הבצל ,מיץ הלימון והתבלינים לפי הטעם.
מרטיבים את הידיים במים, לוקחים מעט מהבצק משטחים על היד לגודל הרצוי(קטן או בינוני) שמים מעט מן הבשר וסוגרים היטב לקציצה עגולה ומניחים במגש .ממשיכים הלאה את כל הקובות מסדרים במגש ומקפיאים לחצי שעה בערך.
בינתיים מכינים את המרק:
מאדים מעט את הבצל בשמן ומוסיפים את התפוחים- מקלפים וחותכים לפרוסות- ושמים מים-ליטר וחצי -מביאים לרתיחה ומוסיפים את הלימון ,מרק עוף,מלח ,פ. שחורומעט כרכום.
מרתיחים שוב ומוסיפים את כמות הקובות שרוצים מנמיכים ומכסים לחצי שעה.
ובתאבון!!!
מגיש: shlomit
מקור:
שתף את המתכון