הוראות הכנה
מרכיבים
לקובה:
שמן, מים
21 ק"ג סולת (בערך)
גבעול כרפס חתוך דק (ללא העלים)
250 גרם בשר טחון
בצל בינוני קצוץ דק
מיץ מחצי לימון קטן
פ.שחור ומלח לפי הטעם
למרק:
2 תפוחים גרנד בינוניים
2 גבעולים כרפס +העלים מהקובה
שמן
מיץ מחצי לימון- לפי הטעם
בצל גדול חתוך רצועות
מרק עוף,פ.שחור,כרכום
אופן ההכנה
הקובה:
מערבבים את הסולתעם כ-3 כפות שמן מעט מלח ופ.שחור ומוסיפים מים בהדרגה עד להיוצרות עיסה לא קשה ולא דלילה מדי.
מערבבים יחד את הבשר,הכרפס, הבצל ,מיץ הלימון והתבלינים לפי הטעם.
מרטיבים את הידיים במים, לוקחים מעט מהבצק משטחים על היד לגודל הרצוי(קטן או בינוני) שמים מעט מן הבשר וסוגרים היטב לקציצה עגולה ומניחים במגש .ממשיכים הלאה את כל הקובות מסדרים במגש ומקפיאים לחצי שעה בערך.
בינתיים מכינים את המרק:
מאדים מעט את הבצל בשמן ומוסיפים את התפוחים- מקלפים וחותכים לפרוסות- ושמים מים-ליטר וחצי -מביאים לרתיחה ומוסיפים את הלימון ,מרק עוף,מלח ,פ. שחורומעט כרכום.
מרתיחים שוב ומוסיפים את כמות הקובות שרוצים מנמיכים ומכסים לחצי שעה.
ובתאבון!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון