חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חרוסת לליל הסדר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חרוסת אמיתית וטעימה.
חרוסת לליל הסדר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חרוסת אמיתית וטעימה.
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ח"ב תמרים מגולענים [שבאריזת וואקום]או 8/10 יחידות תמר מסוג מגהול
50 גרם שקדים
50גרם אגוזים
4כפות צימוקים לבנים
3/4 כוס יין תירוש
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
וכף אבקת תבלין טריפוליטאי בשם חררת {תערובת תבלינים}
אופן ההכנה
לשטוף את האגוזים .שקדים.צימוקים ולנגב בניר סופג .
בתוך קערת מגימיקס לשים את הסוכר האגוזים והשקדים לטחון בערך 2 דקות .
ואחר כך להוסיף את הצימוקים .והתמרים
ותבלין החררת.וקינמון .
ותוך כדי להוסיף את היין כל פעם קצת עד שמתקבלת עיסה רכה יחסית ולא יבשה מדי .
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת יין .
לקחת עם ידיים רטובות מעט מהעיסה להכין כדורים ולסדר בצלחת הגשה ניתן לשמור במקרר מכוסה בנילון נצמד .
עד לעריכת שולחן החג.
נ.ב לשים לב לתמרים שבאריזת הווקום לפעמים יש גלעינים .
חג שמח וכשר .
מגיש: titi
מקור: בית אמא זל
שתף את המתכון