הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג צלעות טלה פרוסות בעובי של 1.5 ס"מ
250 גרם סוכר
½ ליטר מיץ תפוזים
חופן עלי נענע קצוצים גס
1 כף דבש
1 כפית שום כתוש
¼ כפית זנגביל טרי קצוץ
100 מ"ל יין לבן יבש
קורט מלח
אופן ההכנה
על מחבת רחבה באש גבוהה ממיסים את הסוכר להכנת קרמל, עד לקבלת צבע זהוב (ברנדי). מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים, תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים את שאר החומרים (למעט הצלעות) ומצמצמים את הנוזלים לכדי מחצית הכמות. את הצלעות צולים על גריל בחום גבוה, 2 דקות מכל צד עד להשחמה ויוצקים את הרוטב על הצלעות.
מגיש:
מקור: שף אופיר ג'ובני ממסעדת NG בר בשר
שתף את המתכון