הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז עגול לריזוטו (מומלץ SCOTTI)
דיו מ-3 דיונונים (ניתן להשיג במעדניות)
3 כוסות ציר דגים
1 כוס יין לבן יבש
8 כפות שמן זית
מלח
פטרוזיליה טרייה קצוצה
400 גרם פירות ים מעורבים
3-4 שיני שום
חמאה
אופן ההכנה
מערבבים את ציר הדגים והדיו. במחבת עמוקה מחממים מחצית מכמות שמן הזית. מטגנים בו את האורז קלות, כעת מוסיפים מחצית מכמות היין ומערבבים עד שנספג. מוסיפים את הנוזל, כוס אחר כוס, תוך כדי ערבוב. כאשר כל הנוזלים נספגים מוסיפים את הכוס השלישית. במקביל מקפיצים את פירות הים ביתרת שמן הזית, השום, מחצית מכמות היין הלבן ומעט פטרוזיליה. כאשר האורז מוכן מוסיפים כף גדושה של חמאה ומערבבים.
מניחים את הריזוטו בצלחת ומעל מפזרים את פירות הים המוקפצים.
מגיש:
מקור: שף גרי כץ ממסעדת פרונטו
שתף את המתכון