הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת להקצפה (טרייה, עמידה או צמחית)
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר
מיץ מתפוז שלם (כחצי כוס)
1 כפית קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות קמח תופח
תבנית בקוטר 24-26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני
2. משמנים היטב תבנית בקוטר 24-26 ס"מ.
3. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בכלי זכוכית, עמיד במיקרוגל. יוצקים מעליו את השמנת וממיסים במיקרוגל, כשתי דקות. אפשר גם להמיס את השוקולד בסיר מעל להבה נמוכה.
4. בוחשים לקבלת סירופ שוקולד אחיד וחלק.
5. שומרים כחצי כוס מסירופ השוקולד לקישוט העוגה האפויה כזיגוג. את יתר סירופ השוקולד שומרים בצד ומניחים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
6. מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שהביצים משנות את צבען ומתקבל קרם סמיך.
7. מוסיפים אל הביצים את מיץ התפוזים, קליפת התפוז ואת תמצית הווניל, תוך הקצפה.
8. מוסיפים לקערה את סירופ השוקולד, שכבר הספיק להתקרר בינתיים, ומקציפים הכל יחד.
9. מקטינים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח התופח. מתקבלת בלילה סמיכה ואחידה. 10. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ומכניסים לתנור. אופים במרכז התנור 30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
11. הופכים את העוגה לצלחת הגשה יפה ומזליפים עליה את זיגוג השוקולד, על השוליים כך שייזל על הדפנות.
12. בתיאבון!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון