חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד בניחוח תפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד בניחוח תפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמנת להקצפה (טרייה, עמידה או צמחית)
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר
מיץ מתפוז שלם (כחצי כוס)
1 כפית קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות קמח תופח
תבנית בקוטר 24-26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני
2. משמנים היטב תבנית בקוטר 24-26 ס"מ.
3. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בכלי זכוכית, עמיד במיקרוגל. יוצקים מעליו את השמנת וממיסים במיקרוגל, כשתי דקות. אפשר גם להמיס את השוקולד בסיר מעל להבה נמוכה.
4. בוחשים לקבלת סירופ שוקולד אחיד וחלק.
5. שומרים כחצי כוס מסירופ השוקולד לקישוט העוגה האפויה כזיגוג. את יתר סירופ השוקולד שומרים בצד ומניחים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
6. מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שהביצים משנות את צבען ומתקבל קרם סמיך.
7. מוסיפים אל הביצים את מיץ התפוזים, קליפת התפוז ואת תמצית הווניל, תוך הקצפה.
8. מוסיפים לקערה את סירופ השוקולד, שכבר הספיק להתקרר בינתיים, ומקציפים הכל יחד.
9. מקטינים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח התופח. מתקבלת בלילה סמיכה ואחידה. 10. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ומכניסים לתנור. אופים במרכז התנור 30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
11. הופכים את העוגה לצלחת הגשה יפה ומזליפים עליה את זיגוג השוקולד, על השוליים כך שייזל על הדפנות.
12. בתיאבון!!!!.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון