הוראות הכנה
מרכיבים
10 מצות
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס פטריות קצוצות דק
4 ביצים
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
מלח, פלפל שחור טחון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
מרטיבים את המצות היטב מתחת לברז ומשהים לחצי שעה עטופות במגבת לחה.
מכינים מהביצים בלילה עם מעט מלח ופלפל.
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם כפית מלח עד שיתרככו. שופכים את המים, משהים במסננת מס' דקות ליציאת הנוזלים העודפים וכותשים למחית.
במחבת בינונית מחממים מעט שמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות ל-2 דקות נוספות.
מוסיפים את הבצל, השום והפטריות למחית תפוחי האדמה, מכניסים גם את הפטרוזיליה הקצוצה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
חוצים כל מצה לשניים במאונך לכיוון הפסים. בקצה הצר של המצה מניחים ממלית תפוחי האדמה, ומגלגלים. טובלים בביצים ומטגנים במחבת עם שמן טיגון. מספיגים על נייר סופג ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון