חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"קובה סלק מקמח מצה" - מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי ק.מצה ממולאים בשר במרק סלק אדום מעין קובה סלק כשר לפסח מדהים
"קובה סלק מקמח מצה" - מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדורי ק.מצה ממולאים בשר במרק סלק אדום מעין קובה סלק כשר לפסח מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
קובה סלק
חומרים (לכדורי הק. מצה)לקובה
2 כוסות ק.מצה
2 כוסות מרק סלק
2 כפיות מלח
קמצוץ סוכר
חומרים לבישול הסלק
2 סלק בינוני חתוך לפרוסות דקות
3 כוסות מים
למרק:
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לטעם
1 כפית מלח לימון
1 כף סוכר
6-8 כוסות מים )כמחצית הסיר(
חומרים למלית:
חצי ק"ג בשר בקר או אחר קצוץ דק
4 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד
פלפל שחור
1 כפית בהראת עיראקי לחמין
רבע כפית מלח
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1.שמים בקערה את ק. המצה, מוסיפים 2 כוסות ממיץ הסלק ומלח תוך כדי
לישה מניחים בצד ל 15 דקות.
אופן הכנת המלית:
1.קוצצים את הבצל דק מאוד, מניחים בצלחת, זורים מעט
מלח ומשהים במסננת כ- 15 דקות לניקוז הנוזלים
והוצאת המרירות.סוחטים ביד היטב
2. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
3. יוצרים כדורים קטנטנים ומכניסים למקפיא לשעה
אופן הכנת כדורי קובה:
1.לשים את עיסת ק. המצה ויוצרים כדורים קטנים.
2.משטחים כל , כדור על כף היד בעזרת הבוהן ומניחים
כדור מהמלית במרכז. סוגרים את הכדור, מהדקים ומגלגלים ביד
אופןהכנה:
1.שמים את הסלק הפרוס בסיר, מוסיפים 4 כוסות מים
ומבשלים כ- 15 דקות עד להתרככות הסלק.
2.לאחר שהסלק התבשל מוסיפים עוד מים עד למחצית הסיר
ומביאים לרתיחה.
3.מוסיפים מלח, פלפל, מלח לימון וכף סוכר ומערבבים.
4.מוסיפים את הכדורים אחד אחד כדי שלא יידבקו.
5.מבשלים 10 דקות על אש גבוהה, טועמים ומשפרים את
הטעם. מבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון