הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבי תערובת הבשר:
1 מגש בשר טחון (0.5 ק"ג)
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 שן שום בינונית כתושה
פנים של הלחם מ 6 פרוסות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
לטיגון : 3 כפות שמן
רכיבי הרוטב:
2 כפות שמן לטיגון
1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 כוס יין לבן יבש
1 פחית חלב קוקוס
לתיבול סופי:
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית עלי תימין/קורנית טרי
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
1. משרים את פנים הלחם במים וסוחטים היטב.
2. מערבבים בקערה את כל רכיבי תערובת הבשר לתערובת אחידה.
3. בידיים לחות, יוצרים 14 קציצות.
4. מחממים היטב את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים על להבה גבוהה
לקבלת הזהבה קלה בלבד.
5. מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הפטריות.
6. מתבלים במלח וסוכר ומערבבים מעט.
7. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
9. משיבים את הקציצות למחבת עם הרוטב ומבשלים כ 8 דקות על להבה בינונית נמוכה.
10. מוסיפים פטרוזיליה, תימין ושום כתוש וממשיכים בבישול כ 2 דקות נוספות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון