הוראות הכנה
מרכיבים
140 גרם סוכר
2 כפות מים
2 ביצים
4 חלמונים
350 גרם שוקולד מריר, מומס
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מבשלים את הסוכר עם המים עד לרתיחה. מכבים את האש לאחר 2 דקות רתיחה, לקבלת סירופ.
2. מקציפים את הביצים והחלמונים. כשמתקבלת תערובת תפוחה מאיטים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את סירופ הסוכר החם בזרם דק. ממשיכים להקציף במהירות בינונית, עד שהמסה מתקררת לגמרי ומתקבל קצף יציב.
3. ממיסים את השוקולד בסיר. מצננים מעט. מערבבים חזק את השוקולד המומס כשהוא פושר עם מחצית מהשמנת המתוקה.
4. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה. מקפלים את הקצפת לתוך קצף הביצים.
5. מערבבים את השוקולד עם התערובת המוקצפת ומעבירים לכלי ההגשה. מצננים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון