הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג צוואר עגל (רצוי עגל חלב)
½ ק"ג פלדה עגל או שפונדרה עגל
500 גרם בצל לבן קצוץ דק
30 גרם פלפל שחור טחון
30 גרם מלח
20 גרם אגוז מוסקט
20 גרם הל טחון
50 גרם שום כתוש
5 בצלים חצויים
5 עגבניות בשלות חצויות
500 גרם טחינה גולמית
לצזיקי: 1 ליטר יוגורט מסונן בחיתול או בנייר סינון
50 גרם שום כתוש
5 מלפפונים קצוצים דק
100 מ"ל שמן זית
20 מ"ל מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
טוחנים את הבשר במטחנה דקה. מוסיפים את הבצל, הפלפל השחור, ההל, המלח, המוסקט והשום ומערבבים היטב. מגלגלים קציצות ארוכות (100 גרם הקציצה לערך) בצורת קבב מאורך.
מערבבים בנפרד את היוגורט עם המלפפונים, השום, שמן הזית מיץ הלימון ומעט מלח. צולים את העגבניות החצויות והבצלים החצויים על הגריל כחמש דקות מכל צד.
צולים את הבשר על הגריל לדרגת מדיום, 4 דקות מכל צד, ומניחים בצלחת. יוצקים ליד הקציצות שלולית צזיקי ושלולית טחינה ומניחים חצי עגבנייה וחצי בצל לכל סועד. מעטרים בסומק ובפטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור: שף אליעזר לויה ממסעדת הלניקה
שתף את המתכון