חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גפילטע פיש קרפיון (ראש)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גפילטע פיש קרפיון (ראש)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 ק"ג קרפיון
12 בצלים בינוניים
5 ביצים
1 כוס קמל מצה
2 כפיות מלח
½1 כפיות פלפל לבן
250-300 גרם סוכר
4 גזרים
אופן ההכנה
חותכים מהקרפיונים 4-5 פרוסות בעובי ½2 ס"מ, ואת שאר הקרפיונים טוחנים פעמיים (שומרים את הראשים שלמים). טוחנים 8 מהבצלים. מוסיפים לדגים הטחונים את הביצים, הבצל הטחון, קמח המצה, המלח, הפלפל והסוכר. מערבבים הכל יחד ומצננים במקרר במשך כשעה.
בסיר גדול (8-10 ליטר) ממלאים מים כדי מחציתו. מוסיפים את הבצלים הנותרים ואת הגזרים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר לפי הטעם ומרתיחים. מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר. ממלאים את ראשי הדגים ופרוסות הקרפיון בתערובת ומשאר התערובת מכינים קציצות בגדלים הרצויים. מבשלים בסיר המים הרותחים עם התבלינים כשעתיים. לאחר מכן מוציאים מהסיר.
ניתן לאכול חם או להכניס למקרר ולאכול קר. נשמר עד 3 ימים.
מגיש: dylam
מקור: שף בתיה יום טוב ושף קובי יזראלביץ' ממסעדת קפה בתיה
שתף את המתכון