הוראות הכנה
מרכיבים
11/3 כוסות קמח
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, ללא קליפה
2 כפיות פולי קפה קלויים, טחונים גס
2 כפות ליקר קפה
2 כפות קקאו
1 כפית קפה טחון או 2 כפיות קפה נמס
1 כפית שמן
2 חלבונים
1 ביצה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. במעבד מזון מערבבים קמחים, אבקת סוכר, סוכר חום, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים 2 כפות אגוזי לוז ואת פולי הקפה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים ליקר קפה לקערה ומחממים במיקרוגל במשך 10 שניות. מוסיפים קקאו וקפה, ומערבבים עד שהם נמסים. מוסיפים שמן, חלבונים וביצה - טורפים היטב ביחד.
4. מפעילים את מעבד המזון ודרך המשפך שבמיכסה יוצקים את הנוזלים ומעבדים עד להיווצרות כדור בצק. מוסיפים את אגוזי הלוז הנותרים, תוך כדי עיבוד פעמיים-שלוש במצב "פ?ו?ל?ס".
5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו לשלושה חלקים. יוצרים 3 כיכרות ומניחים אותן על נייר אפייה בתבנית. אופים כ-30 דקות.
6. מצננים על רשת ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על רשת ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.
7. בתיאבון!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור: אורלי פלאי ברונשטיין
שתף את המתכון