חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות שוקו-תפוז מושלגות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות שוקו-תפוז מושלגות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם שוקולד מריר, קצוץ
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
40 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
¼ 1 כוסות (120 גרם) שקדים טחונים
לציפוי:
סוכר, לפי הצורך
אבקת סוכר, לפי הצורך
אופן ההכנה
1. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה.
2. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים קליפת תפוז וליקר לתערובת הביצים.
4. מנפים יחד קמח ואבקת אפיה.
5. מקפלים לתוך תערובת הביצים את השוקולד המומס, מוסיפים את תערובת הקמח ושקדים טחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי.
6. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. בעזרת כפית יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר 4-3 ס"מ (כדי להקל על התהליך, טובלים את הכפית מדי פעם בכוס מלאה מים רותחים).
9 . והנה הטריק: מגלגלים את העיגולים בסוכר, ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת סוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב באבקת הסוכר.
10. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לוחצים עליהם מעט כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים 15-10 דקות (להיזהר מאפיית יתר - העוגיות עדיין רכות מאוד בתום האפיה, אך הן יתקשו מחוץ לתנור). במהלך האפיה העוגיות יתנפחו וייווצרו בהן סדקים ושבילים של שוקולד תחת מעטה השלג של אבקת הסוכר.
11. בתיאבון!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון