הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזה עוף
כוס רוטב צילי חריף ללא חתיכות
כוס רוטב צילי מתוק(עדיף עם חתיכות)
2 שיני שום
כפית מלח
כפית פלפל
כפית וחצי סוכר
חצי חבילת חמאה מלוחה(עדיף חמאה הולננדית)
חסה טרייה
אופן ההכנה
אופן ההכנה הוא לקחת אתהחזה עוף ולחתוך אותו לרצועות דקיקות ואז לחמם בסיר גדול שמן חמניות או כל שמן ופשוט לטגן את הרצועות עד שהן זהובות
לקחת את השום ולקצוץ אותו דק דק דק ולהשים בקערה ולקחת את הצילי המתוק ואת החריף ולהשים בתוך קערה עם המלח והפלפל והסוכר
אחרי שהעוף מוכן לקחת מחבת גדולה ולהשים חמאה לא הכל אולי איזה קובייה ולהשים את השום לכמה שניות כדי שהחמאה תקבל את הטעם של השום ואז לשפוך את הרוטב ולחכות עד שהוא יבעבע ואז לשפוך את העוף המטוגן ולהתחיל לערבב(או להקפיץ) ואחרי שכל העוף כבר התערבב עם התערובת להשים את שאר החמאה ולצמצם עד שכך חתיכה של עוף קיבלה את הצבע של הרוטב המדהים הזה
אחרי שהמנה מוכנה שזה בערך בין 5 ל10 דקות לקחת את החסה לשטוף אותה טוב טוב ולעשים אותה בצלחת ולסדר אותה ואז להשים את המנה על החסה ולקחת לחם כדי לנגב בסוף וטעמינו לי אין דבר יותר טעים מזה
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון