הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס מיץ תפוזים או שמנת לקצפת (250 מ"ל)
2 כפות ליקר תפוזים או ליקר קפה
4-5 כוסות של קוביות פירות מעורבים, לפי הטעם ולפי העונה:
תותים טריים, חתיכות אננס, ענבים, פלחי קלמנטינות, פלחי תפוחי עץ, בננות חתוכות,
אגסים חתוכים,
חתיכות עוגת ספוג מוצקה, פירות מיובשים, כמו דובדבנים, רבעי דבלים (תאנים מיובשות),חצאי תמרים מגולענים או חצאי משמשים מיובשים.
אופן ההכנה
1. ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת במיקרוגל כ-2 דקות ומעבירים לכלי הפונדו. גם אם השוקולד לא נמס במלואו, הוא יימס בתוך מספר דקות בחימום האטי של כלי הפונדו. מוסיפים את הליקר ומגישים.
2. חותכים את הפירות לחתיכות בגודל כ-2X2 ס"מ, לטבילה ברוטב השוקולד, ועורכים מסביב לכלי הפונדו. כשחותכים תפוחי עץ, בננות ואגסים, חשוב לזלוף עליהם כמה טיפות מיץ לימון טרי כדי שלא ישחירו.
3. יושבים מסביב לשולחן, ועם המזלגות הארוכים, לוקחים קוביות פירות, טובלים ברוטב השוקולד ומתענגים.
4. בתיאבון!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור: דידי דמרר
שתף את המתכון