הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג פרגית עוף טחונה
1 בצל גדול
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
1 כף אבקת אפייה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לקינואה: 1 כרישה
150 גרם קינואה
300 מ"ל מים
20 עגבניות שרי
1 ק"ג דלעת
צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מלח ים אפור
פלפל שחור גרוס
לרוטב: 3 שיני שום קצוצות
קליפה מגורדת ומיץ משני לימונים
צרור קטן של כוסברה קצוצה
1 כפית סוכר חום
¼ כוס שמן זית
1 כף רצועות פלפל חלפניו כבוש
½ כוס ציר עוף
אופן ההכנה
מערבבים את הפרגית עם הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה הקצוצה, השום הקצוץ, אבקת האפייה, 2 כפות שמן הזית ומעט מלח ופלפל. לשים היטב את התערובת. מעצבים מהתערובת קבבים וצולים על מחבת גריל.
חותכים את הדלעת לקוביות. מניחים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות. מאדים כרישה בשמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות עד לריכוך (לא להזהיב!). מוסיפים קינואה ומאדים עוד מספר דקות. מוסיפים מים ומבשלים כרבע שעה ברתיחה עדינה. חוצים את עגבניות השרי ומקפיצים בשמן זית בחום גבוה עד לריכוך קל. מתבלים את הקינואה במלח ופלפל ובוחשים אליה מחצית מקוביות הדלעת, עגבניות השרי והפטרוזיליה.
מערבבים את יתר קוביות הדלעת עם כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומחממים על אש נמוכה.
מסדרים בצלחת קינואה, מעל מניחים קבב עוף ומעל יוצקים מהרוטב.
מגיש:
מקור: שף יניב גור-אריה
שתף את המתכון