הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שוקולד חלב, שבור לחתיכות קטנות
100 גרם שוקולד מריר - 50% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
150 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם דבש
75 גרם חמאה רכה, לא מומסת
כמות נדיבה של שוקולד חלב לציפוי - מגורד או משובב בעזרת קולפן
אופן ההכנה
1. מרתיחים את השמנת. מניחים לה להתקרר קלות.
2. ממיסים את שני סוגי השוקולד (עם שוקולד חלב יש לעבוד בטמפרטורה נמוכה יותר 30-35 מעלות).
3. מערבבים היטב עם השמנת עד שמתקבלת מסה מבריקה.
4. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים היטב עד שהיא נבלעת לגמרי בתערובת. לבסוף מוסיפים את הדבש. (יש להקפיד על סדר הכנסת החומרים לתערובת ההולכת ומתקררת ולכן את החומרים הנמסים בקלות מוסיפים בסוף).
5. משאירים למנוחה למשך הלילה ולמחרת מכינים את הטרופים.
הכנת הטרופים:
6. מחממים את התערובת (שהתקשתה במשך הלילה), במיקרוגל (מחממים רק קצת עד שהתערובת מגיעה למרקם של קרם סמיך).
7. מעבירים את התערובת למיקסר ומערבלים כ- 2 דקות במהירות בינונית כדי לקבל תערובת אוורירית יותר.
8. ממלאים שק זילוף עם פיה רחבה וחלקה בגנאש השוקולד. מזלפים כדורים קטנים על משטח או על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להם להתקשות. אפשר להכניס לחצי שעה למקרר ואפשר גם בחוץ, אם לא חם מדי.
9. מכינים צלחת עמוקה עם אבקת קקאו. בכפות הידיים מגלגלים את הכדורים בקקאו - מאחסנים בכלי סגור במקרר עד 15 יום.
10. בתיאבון!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון