הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים טריים פרוסים דק לאורך
2 כפות שמן זית
כף מלח
3 כפות קמח
250 גרם גבינת פטה
5 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד)
4 עגבניות טריות חתוכות גס
200 גרם בזיליקום
100 גרם צנוברים
1 כוס שמן זית
½ כוס שמנת מתוקה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
אופן ההכנה
ממליחים את פרוסות החצילים, מקמחים ומניחים בצד למספר דקות. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית, מטגנים את החצילים משני הצדדים ומניחים על נייר סופג לצינון. מטגנים את העגבניות קלות בשמן זית ומורידים מהאש. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מפוררים פנימה את גבינת הפטה ומערבבים היטב. במעבד מזון שמים את הבזיליקום, צנוברים, מלח, פלפל ושמן זית. מפעילים את המעבד לשתי דקות או עד שנוצרת מחית. בסיר קטן שמים 2 כפות גדושות ממחית הפסטו, מוסיפים את השמנת ומערבבים לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
על פרוסת החציל שמים כף ממלית העגבניות והפטה ומגלגלים. על הגלילים יוצקים את רוטב הפסטו.
מגיש:
מקור: שף דיוויד לי ממסעדת אוונגרד
שתף את המתכון