חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שרימפס בבמיה ולימון כבוש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שרימפס בבמיה ולימון כבוש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
20 יחידות שרימפס קריסטל בינוני נקי
1 כוס במיה צעירה ללא גבעול
3 כפות לימון כבוש בשמן קצוץ
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
½ כוס יין לבן
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות חמאה
אופן ההכנה
מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבמיה ומקפיצים כשתי דקות. מוציאים את הבמיה ומכניסים את השרימפס. מטגנים כחצי דקה מכל צד ומוציאים מהמחבת. מוסיפים למחבת שום ולימון כבוש, מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים לחצי כמות. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. לאחר שהחמאה נמסה ברוטב, מחזירים למחבת את השרימפס והבמיה ומביאים לרתיחה. ממליחים לפי הטעם (בזהירות כי הלימון מלוח) ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
מגיש: dylam
מקור: שף עמוס שיאון ממסעדת הלנה בנמל
שתף את המתכון