הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם קמח
22 גרם שמרים
625 גרם חמאה
120 גרם חלמונים
180 גרם חלבונים מוקצפים עם 8 גרם מלח
250 מ"ל חלב
500 מ"ל מים
250 גרם סוכר
לכבד: 6 נתחים של כבד אווז במשקל 80 גרם האחד
לרוטב: 200 מ"ל מיץ לימון טרי
410 גרם שוקולד ולרונה לבן
¼ כפית צ'ילי יבש
¼ כפית כוסברה
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הוופל, מתפיחים כשעה ומעבירים למכשיר לכנת וופל בלגי. סוגרים את נתחי הכבד במחבת ברזל כבדה 2 דקות מכל צד. ממיסים את כל חומרי הרוטב ביחד.
מניחים את הוופל בצלחת ההגשה, מניחים עליו את נתח כבד האווז ויוצקים מעל הכל את הרוטב. מקשטים עם שבבי פולי קקאו קלויים.
מגיש:
מקור: שף אביב משה ממסעדת MESSA
שתף את המתכון