חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חגיגת פירות ים ברוטב קרם שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חגיגת פירות ים ברוטב קרם שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם סרטנים כחולים נקיים וחצויים
300 גרם שרימפס קריסטל נקי
300 גרם קלמארי נקי חתוך לטבעות
500 גרם מולים שחורים
200 גרם חמאה
1 כוס יין לבן יבש
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
לרוטב: 10 שיני שום שלמות קלופות
1 כף שום כתוש
50 גרם חמאה
½ כוס יין לבן יבש
½1 כוסות שמנת מתוקה
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
אגוז מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר קטן שמים את החמאה עם שיני השום על אש בינונית עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש והיין הלבן. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים כרבע שעה עד לסמיכות קלה של הרוטב ומורידים מהאש.
מניחים את החמאה בתוך מחבת גדולה על אש בינונית. כאשר היא מקבלת גוון חום מוסיפים את הסרטנים ומבשלים כ-5 דקות (חשוב להפוך מדי פעם). מוסיפים את המולים ומבשלים עוד כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השרימפס והקלמארי ומבשלים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומאדים אותו מעט. מוסיפים את רוטב קרם השום, מכסים את המחבת ומבשלים עוד 3 דקות.
מסדרים על צלחת הגשה ומפזרים פטרוזיליה מעל.
מגיש: dylam
מקור: שף אמיר מרקוביץ' ממסעדת פורלין
שתף את המתכון