חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלילי מצות במלית עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לראשונה הכנתי את הגלילות בשנת 1994 ומאז בכל פסח אני חוזר ומכין וכולם שוב נהנים.
גלילי מצות במלית עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לראשונה הכנתי את הגלילות בשנת 1994 ומאז בכל פסח אני חוזר ומכין וכולם שוב נהנים.
הוראות הכנה
מרכיבים
5 מצות
1 בצל
2 כפות שמן
150 גרם בשר עוף מבושל טחון
3 ביצים
2 כפות קמח מצה
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מרטיבים את המצות במים ומניחים אותן בתוך מגבת לחה עד שתהיינה רכות וגמישות. חשוב לא להרטיבן יתר על המידה כדי שלא תתפוררנה.
מקלפים את הבצל, קוצצים דק ומטגנים אותו ב- 2 כפות שמן עד שיזהיב. מוסיפים את העוף ומאדים במשך 10 דקות. מצננים.
מעבירים את הבשר עם הבצל לקערית, מוסיפים 2 ביצים, קמח מצה,מלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים הייטב.חוצים כל מצה לשניים, מניחים בקצה המצה החתוכה כף מתערובת העוף ומגלגלים בזהירות.
טורפים את הביצה הנוספת עם 2 כפות מים ו-1/4 כפית מלח. טובלים כל גליל בביצה ומטגנים בשמן חם מכל הצדדים עד שהמצה תשחים ותתקשה.
מגישים חם , אפשר בלווית רוטב.
מגיש: קיבי
מקור: הספר כשר לפסח-מודן
שתף את המתכון