הוראות הכנה
מרכיבים
5 מצות
1 בצל
2 כפות שמן
150 גרם בשר עוף מבושל טחון
3 ביצים
2 כפות קמח מצה
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מרטיבים את המצות במים ומניחים אותן בתוך מגבת לחה עד שתהיינה רכות וגמישות. חשוב לא להרטיבן יתר על המידה כדי שלא תתפוררנה.
מקלפים את הבצל, קוצצים דק ומטגנים אותו ב- 2 כפות שמן עד שיזהיב. מוסיפים את העוף ומאדים במשך 10 דקות. מצננים.
מעבירים את הבשר עם הבצל לקערית, מוסיפים 2 ביצים, קמח מצה,מלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים הייטב.חוצים כל מצה לשניים, מניחים בקצה המצה החתוכה כף מתערובת העוף ומגלגלים בזהירות.
טורפים את הביצה הנוספת עם 2 כפות מים ו-1/4 כפית מלח. טובלים כל גליל בביצה ומטגנים בשמן חם מכל הצדדים עד שהמצה תשחים ותתקשה.
מגישים חם , אפשר בלווית רוטב.
מגיש:
מקור: הספר כשר לפסח-מודן
שתף את המתכון