הוראות הכנה
מרכיבים
לקניידלך:
1 כוס קמח מצה
1 כוס ציר עוף (לבשל בישול ארוך שוקי עוף עם ירקות שורש ולצמצם הנוזלים) או ציר מרק ירקות.
1 בצל קטן קצוץ דק ומטוגן
1 כפית מלח
4 ביצים
5 כפות שמן זית
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק (אפשר גם מיובשת)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש מגורר (הדבקים במסורת יכולים לוותר)
למלית הכבד:
250 גר' כבדי עוף.
1 בצל גדול קצוץ דק
מעט שמן זית
2 שיני שום
קמצוץ קטן של כמון
מלח ופלפל שחור גרוס גס
לבישול - סיר מי מלח או מרק צח
אופן ההכנה
הכנת הקניידלך:
מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את ציר העוף, פלפל, פטרוזיליה, פפריקה, ג'ינג'ר, הבצל המטוגן ומלח. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קמח המצה בהדרגה תוך ערבוב. מערבבים עד שהתערובת לא נדבקת לסיר, מסירים מהאש ומצננים כמה דקות. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת - לשים עד להבלעותן בתערובת.
מלית הכבד:
לנקות את הכבדים ולקצוץ.
לקצוץ את הבצל ולכתוש את השום. לטגן את הבצל במחבת עם שמן הזית עד שהבצל שקוף. להוסיף את השום והכבדים ולטגן עד לשינוי הצבע. להוסיף מעט כמון, מלח ופלפל שחור. להסיר מהאש.
מרטיבים את הידיים ומכינים כדורי קניידלך מהתערובת. במרכז כל כדור יוצרים גומה, בה מניחים מעט ממלית הכבד, וסוגרים את הכדור סביב המלית. מהדקים היטב, מכסים ומקררים למספר שעות טרם ההכנה.
לפני הארוחה - מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. זורקים את כדורי הקניידלך ומבשלים כ-20 דקות. מוציאים, מוסיפים למרק ומגישים. ניתן לבשל את הקניידלך גם במרק צח.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון