חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קניידלך ממולאים בכבד - לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טאץ' שונה לקניידלך המסורתיים - מילוי של כבד, שמעשיר את המנה ומשלים את כדורי הקניידלך האווריריים.
קניידלך ממולאים בכבד - לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טאץ' שונה לקניידלך המסורתיים - מילוי של כבד, שמעשיר את המנה ומשלים את כדורי הקניידלך האווריריים.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקניידלך:
1 כוס קמח מצה
1 כוס ציר עוף (לבשל בישול ארוך שוקי עוף עם ירקות שורש ולצמצם הנוזלים) או ציר מרק ירקות.
1 בצל קטן קצוץ דק ומטוגן
1 כפית מלח
4 ביצים
5 כפות שמן זית
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק (אפשר גם מיובשת)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש מגורר (הדבקים במסורת יכולים לוותר)
למלית הכבד:
250 גר' כבדי עוף.
1 בצל גדול קצוץ דק
מעט שמן זית
2 שיני שום
קמצוץ קטן של כמון
מלח ופלפל שחור גרוס גס
לבישול - סיר מי מלח או מרק צח
אופן ההכנה
הכנת הקניידלך:
מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את ציר העוף, פלפל, פטרוזיליה, פפריקה, ג'ינג'ר, הבצל המטוגן ומלח. מביאים לרתיחה ומוסיפים את קמח המצה בהדרגה תוך ערבוב. מערבבים עד שהתערובת לא נדבקת לסיר, מסירים מהאש ומצננים כמה דקות. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת - לשים עד להבלעותן בתערובת.
מלית הכבד:
לנקות את הכבדים ולקצוץ.
לקצוץ את הבצל ולכתוש את השום. לטגן את הבצל במחבת עם שמן הזית עד שהבצל שקוף. להוסיף את השום והכבדים ולטגן עד לשינוי הצבע. להוסיף מעט כמון, מלח ופלפל שחור. להסיר מהאש.
מרטיבים את הידיים ומכינים כדורי קניידלך מהתערובת. במרכז כל כדור יוצרים גומה, בה מניחים מעט ממלית הכבד, וסוגרים את הכדור סביב המלית. מהדקים היטב, מכסים ומקררים למספר שעות טרם ההכנה.
לפני הארוחה - מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. זורקים את כדורי הקניידלך ומבשלים כ-20 דקות. מוציאים, מוסיפים למרק ומגישים. ניתן לבשל את הקניידלך גם במרק צח.
מגיש: Coolmood
מקור: עצמי
שתף את המתכון