הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית -ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד או רגיל - אותם ניתן להטיב עם מים וסוכר או יין אדום מתו או מים ומעט קוניאק או חלב כ"א וטעמו הוא. אני אישית מעדיפה מים וסוכר.
המילוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר
200 גרם מרגרינה
5 ביצים
1 כף תמצית רום
1/2 כוס אגוזים קצוצים (אני שמה יותר מזה כי אני מאוד אוהבת אגוזים בעוגות).
לציפוי: 1 שמנת מתוקה.
סירופ שוקולד
אגוזים קצוצים (לפיזור)
אופן ההכנה
אופן ההכנה: שוברים השוקולד לקוביות ומכניסים לסיר עם המרגרינה וממיסים על אש קטנה להיזהר לא לחרוך, מורידים מהאש ומצננים, מוסיפים החלמונים בהדרגה ותמצית הרום לשוקולד ובוחשים.
להקציף החלבונים עם הסוכר ולהוסיף השוקולד לקצף החלבונים בצורת עטיפה ואח"כ האגוזים.
מרטיבים הביסקוויטים ומניחים אותם בתבנית, לשפוך העיסה על הביסקוויטים ומיישרים עם הלקקן עוטפים התבנית ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
מקציפים השמנת עם 2 כפות סוכר לקצף יציב, מצפים מעל העוגה, מפזרים אגוזים קצוצים ומזלפים מעל סירופ שוקולד וחזרה למקרר.
מגיש:
מקור: סילבי
שתף את המתכון