הוראות הכנה
מרכיבים
4 מצות
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם בשר טחון, רזה
1/2 כוס שמיר קצוץ
מלח
פלפל
4 כפות שמן
3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים למחית
4 ביצים טרופות
2 כפות שמן
אופן ההכנה
1. מרטיבים את המצות וכורכים במגבת.
2. משאירים במשך10 דקות.
3. משחימים בשמן במחבת את הבצל, הבשר, השמיר והתבלינים.
4. מבשלים עם 1/2 כוס מים או יין אדום יבש במשך 20 דקות, תוך בחישה לפרקים.
5. מערבבים את מחית תפוחי-האדמה עם הביצים.
6. מוסיפים את מחצית המחית לתערובת הבשר הטחון.
7. משמנים תבנית מלבנית חסינת-אש ושמים בה מצה ועליה 1/3 מכמות תערובת הבשר.
8. מסדרים שכבות של מצות ובשר, כשהשכבה העליונה היא מצה, ועליה עורמים את מחית תפוחי-האדמה שנותרה.
9. אופים ללא כיסוי בתנור בחום בינוני כשעה.
10. מגישים חם.
11. בתיאבון!!!!!!.
מגיש:
מקור: נירה
שתף את המתכון