הוראות הכנה
מרכיבים
3 כרישות גדולות, רק החלק הלבן
3 מצות
4 ביצים
250 גרם חזה עוף טחון
מלח, פלפל, קצת כורכום או חוואייג'
שמן לטיגון
אופן ההכנה
רוחצים את הכרישה ופורסים לטבעות, מבשלים במים מומלחים קלות במשך כ-10 דקות
מוציאים את הכרישה בכף מחוררת למסננת, כדי שיתנקזו ממנה כל הנוזלים
לתוך הסיר עם מי הבישול מפוררים את שלושת המצות, שוברים לשברים גסים
מניחים לספוג את נוזלי הבישול כחמש דקות. סוחטים את הכרישה מנוזליה, ושמים בקערה
סוחטים היטב את שברי המצה מהנוזלים, ומוסיפים לקערה, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הביצים והתבלינים. לשים ביד את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים קציצות שטוחות - בערך כף גדושה של התערובת לכל קציצה, הופכים לצד השני כשמזהיב מוציאים על נייר סופג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון