חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד-תפוזים כשרה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד-תפוזים כשרה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה
8 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
300 גרם שקדים טחונים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
חמאה לשימון התבנית
לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 כפות שמנת חמוצה
3 כפות מיץ תפוזים, סחוט טרי
פילטים של תפוז לקישוט
תבנית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את העוגה: מעל סיר כפול ממיסים תוך עירבוב את השוקולד והחמאה, עד לקבלת קרם חלק.
2. במיקסר מערבלים את החלמונים עם סוכר, עד לקבלת תערובת בהירה. בזילוף דק מוסיפים לתערובת החלמונים את השוקולד המומס ומיץ התפוזים.
3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
4. מקציפים את קצף החלבונים ותערובת השוקולד כך: תוך כדי הפעלת המיקסר מוסיפים בהדרגה (ב-3 פעמים) חצי מכמות הקצף לתערובת השוקולד. לפני כל הוספה מנמיכים את מהירות ההקצפה ואחרי שהקצף נבלע היטב, מעלים חזרה. את השקדים וקליפת התפוז מקפלים בעדינות לתוך התערובת, ובהמשך - מוסיפים גם את יתרת קצף החלבונים.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בחמאה ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים 45 דקות, מוציאים ומקררים במשך 10 דקות.
6. מכינים את הציפוי: מעל סיר כפול ממיסים את שני סוגי השוקולד עם החמאה. מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת כף אחרי כף, תוך כדי בחישה. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
7. יוצקים את הקרם מעל העוגה ומקשטים בפילטים של תפוז. את העוגה מגישים חמה (להיזהר מחימום מוגזם שעלול לשבור את השומן!).
8. בתיאבון!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון